2005-ben kezdtem el tanítani, tíz éve pont, a közép és felsőoktatásban egyaránt. Ugyanebben az időben, találkozván azzal a problémával, hogy a szakmánknak nagyon kevés magyar nyelvű korszerű elérhető online és nyomtatott megjelenési forrása van kezdtem el saját blogokat szerkeszteni. Ennek célja oktatási volt, elérhetővé szeretettem volna tenni egy olyan válogatott, de személyesen válogatott minőségi szakmai anyagot, ami segítséget nyújt a diákoknak, érdeklődőnek, hogy a az online világ hatalmas tárházán belül orientálódni és inspirálódni tudjanak. 

Szaktörténetet 2006 óta tanítok, először a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, utána a Budai rajziskolában, a BKF-en, majd a MOME-n. A kortárs nemzetközi tervezőgrafika szaktörténet kidolgozásán folyamatosan dolgozom azóta is, ennek része a nemzetközi, angol nyelvű szakirodalom és online források feldolgozása, fordítások és folyamatos tananyagfejlesztés. Ennek részeként indult négy éve ez az oldal egy blog formájában, amelynek anyaga mostantól itt elérhető és folyamatos magyar nyelvű kiegészítésekkel segíti a szakmában tevékenykedők és a diákok tudásának bővülését. A blog az anyag átemelésének ideje alatt is üzeme, itt elérhető.

Célom a vizuális kultúra fejlesztése, a szakmai tudásbázis bővítése és informáciátadás, kérdések feltevése, válaszok, korszerű és hiteles gondolatok lefordítása, megosztása, egyfajta szakmai fórum kialakítása, párbeszéd indukálása.

Ajánlom az oldalt minden a szakma iránt érdeklődő diáknak és a szakmában dolgozóknak egyaránt.

Balla Dóra DLA

egyetemi docens MOME

2015